Az Ország tortája mindig különös figyelmet kap a sütikedvelő közönségtől. Cukrászdánk amellett, hogy Emese 2016 óta minden évben benevez a versenyre, rendszerint felveszi kínálatába az aktuális nyerteseket.

Az ország tortája Budaörs városában így biztosan kapható évről évre. Az első nevezésünk óta így alakult az Ország tortája verseny évről évre.

Ország tortája Budaörs 2016

2016-ban bekerültünk a legjobb 10 nevezés közé, Emese Magyar kert nevű sütikölteményével, amely mind esztétikájában, mind ízében különleges volt – végül sajnos nem ez lett a nyertes, de így is megtiszteltetésnek érezzük, hogy a legjobbak között voltunk.

Ebben az évben részt vettünk a Magyarország Cukormentes tortája versenyen is, ahol Emese alkotása a Málnás tükörtorta elnyerte a leginnovatívabb recept különdíjat.

Az ország tortája 2016 nyertesei

Abban az évben az Őrség Zöld  Aranya nevű torta lett Magyarország tortája.

A 2016-os Magyarország Cukormentes tortája az Áfonya hercegnő lett.

Ország tortája Budaörs 2017

Az Ország tortája 2017 versenyen is indultunk. Akkori alkotását Emese Dióbél királyfinak nevezte el, nem csak azért, mert a dió különböző fajtái és formái megtalálhatóak egyszerre benne, hanem mert története van!

A története lényegében ugyanaz, ami a Móra Ferenc regényé is: egyszerűből különleges! Ahogy a szegény, kicsi gyermekből hős válik, úgy az egyszerű hazai alapanyagokból mennyei torta lesz! 2017-ben nevezéskor a múltba tekintettünk: Egy majdnem 100 éves mesét vettünk alapul és egy olyan összetevőt, amit a szakma teljesen elfeledett!

A zölddióra akkor figyeltem fel, amikor a 107 éves nagymamám régi receptkönyvét lapozgattam. Ez adott ötletet és ihletet és megszületett a Dióbél királyfi, amelyet kis zöldalma mousse és piros ribizli hozzáadásával varázsoltunk teljessé.

A 2017-es Magyarország Cukormentes tortája versenyre a Magyar vándor nevű tortával neveztünk.

Az ország tortája 2017 nyertesei

Abban az évben a Balatoni Habos mogyorós nevű torta lett Magyarország tortája.

A 2017-es Magyarország Cukormentes tortája Pöttyös Panni lett.

Az ország tortája Budaörs 2018

2018-ban cukrászdánk ismét sikeresen nevezett a Magyarország Cukormentes tortája versenyre, ahol ugyan a fődíjat nem, de különdíjat ismét sikerült elnyernünk a Málnás Felhőtorta nevű alkotással.

 

Az ország tortája 2018

Idén a Komáromi kisleány lett az ország tortája.

2018-ban Magyarország Cukormentes tortája a Három Kívánság lett.

Az ország tortája Budaörs városában biztosan kapható!

Méghozzá nálunk garantáltan megkóstolhatja a két nyertest és a saját, különdíjas nevezésünket is 2018. augusztus 18-tól. Várjuk szeretettel!